Samen spelen, samen groeien

Integraal kindcentrum De Tjalk is een modern kindcentrum en biedt een totaalpakket op het gebied van kinderopvang, onderwijs, ontwikkeling en vrije tijd. IKC De Tjalk is een samenwerking tussen OPOZ en Junis Kinderopvang.

 

Bij het kinderdagverblijf
De kinderdagopvang groepen zijn ruim, licht en transparant. We hebben twee babygroepen voor kinderen van 0 tot 2 jaar, twee groepen voor 2- tot 4-jarigen en twee verticale groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar. In deze groepen organiseren we passende leeftijdsgerichte activiteiten.

 

Doorlopende leerlijn
Wij vinden het belangrijk dat de kinderen in een vertrouwde omgeving opgroeien waar spelen en ontwikkelen centraal staan. Door binnen het kindcentrum te werken met één visie op de wijze waarop kinderen ontwikkelen en leren, biedt het IKC een doorlopende leerlijn. Wij organiseren samen met de kleuters peuterochtenden voor de kinderen vanaf 3,5 jaar, waarbij de pedagogisch medewerker van de groep meegaat met de kinderen. Hierdoor ontstaat er voor het kind een natuurlijke overgang van kinderopvang naar onderwijs. Bij IKC De Tjalk gaan kinderen vanaf jonge leeftijd al opzoek naar hun talenten. Dit doen zij door verschillende IPC onderdelen uit te voeren. Door deze onderdelen worden zij uitgedaagd om zichzelf te ontwikkelen.

 

Voor en na schooltijd en in de vakanties
Voor de kinderen van 4 jaar en ouder is er voor en na schooltijd van alles te doen bij de BSO! Lekker relaxen met een Donald Duck op de bank bijvoorbeeld of samen met de pedagogisch medewerkers iets lekkers en gezonds bereiden in de keuken. In de vakanties volgen we het vakantieprogramma en nemen we deel aan leuke en uitdagende workshops zoals graffiti spuiten of een eigen videoclip maken.