Voedingsbeleid

Gezonde en verantwoorde voeding vinden wij erg belangrijk. Dit begint al bij de kleintjes. Hoe meer kinderen gewend zijn aan groente en fruit, hoe beter zij dit eten.

Gezonde voeding

In elke groep hangt een menulijst waarop u kunt zien wat uw kind die dag heeft gegeten. De menulijst is samengesteld door een voedingsdeskundige en stimuleert het eten van fruit en groente. De theoretische onderbouwing van ons voedingsbeleid is te vinden in het informatieboekje KidsFoodCare. Hierin schrijft de voedingsdeskundige over het belang van gezonde voeding voor kinderen en geeft zij uitleg over de samenstelling van een gebalanceerd dieet.

Voor uw baby en jonge dreumes geeft u aan wat en wanneer uw kind eet. Het is handig om dit ook op te schrijven in het schriftje voor de baby’s, omdat het in het eerste jaar nogal eens verandert. Bij de dreumesen bouwen we het geven van groentehapjes af. Deze kinderen zijn dan oud genoeg om ’s avonds samen met hun ouders te eten.

Vanaf de peutergroep betrekken wij de kinderen nog meer bij de voeding en eten we op kleur (melk is wit en een wortel oranje). Door middel van pictogrammen op een overzichtsbord maken we de kinderen bewust van hun voeding.

Snel naar