Besturen

 

Stichting OPOZ

Stichting Openbaar Primair Onderwijs Zoetermeer (OPOZ) telt 19 basisscholen, goed verspreid over de wijken van Zoetermeer. 

OPOZ biedt alle kinderen gevarieerd onderwijs van kwalitatief hoog niveau. Dit onderwijs vormt een geïntegreerd onderdeel van de totale ontwikkeling van deze kinderen op weg naar volwassenheid. Het stimuleert hen tot een actieve, kritische en emancipatorische participatie in de samenleving.

Anders gezegd: dit onderwijs moet de leerlingen een goede ‘basis voor meer’ meegeven voor hun verdere ontwikkeling. Om dit te kunnen realiseren is onder meer een goede relatie tussen de ouders/verzorgers van onze leerlingen en de school van essentieel belang. Op de openbare scholen wordt daarin dan ook extra geïnvesteerd.


Voor meer informatie over Stichting OPOZ en/of de andere scholen binnen het bestuur, klikt u hier.

 

Junis Kinderopvang

Al sinds 1980 is Junis Kinderopvang een erkende en gewaardeerde opvoedpartner voor veel ouders in Alphen aan den Rijn en omgeving.

Kinderen van nul tot dertien jaar vinden bij ons een huiselijke en uitdagende plek waar zij zich spelenderwijs kunnen ontwikkelen. In een wereld die snel verandert, draait het steeds meer om ‘samen leven en samen leren’.

Daarom werken wij intensief samen met ouders, onderwijs, gemeenten, zorgpartners, culturele partners en verenigingen. Met elkaar nodigen wij kinderen uit om hun talenten te ontdekken, samen te spelen en zo de wereld te verkennen.

Voor meer informatie over Junis en/of de andere kinderdagverblijven binnen het bestuur, klikt u hier.

Basis voor meer

 

Talentontwikkeling

Kinderen zijn van nature talentvol, nieuwsgierig en leergierig. Binnen OPOZ willen we alle leerlingen de kans geven hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Zo begeleiden we hen in hun groei. De komende jaren staan daarom de thema’s ‘talent in zijn brede betekenis’ en ‘optimale talentontwikkeling’ overal in de organisatie centraal.